Blå Kust har börjat!

av Veronica Solsjö & Hilma Skogstjärna

På måndagen förra veckan samlades 29 stycken taggade och förväntansfulla ungdomar på Villa Shalom för att där få lite information inför den kommande veckan och året som elever på Shaloms bibelskola Blå Kust. Senare på eftermiddagen var det dags att mönstra på Shalom för den traditionella upptaktsveckan.

Upplevelsen på båten började bra med fint väder och man märkte snabbt att det var ett härligt gäng med både nya ettor och lite mer erfarna tvåor. Kvällens aktivitet bestod av en lite längre presentation av alla, för att lära känna varandra lite medan vi la ut från Oskarshamn och började resan norrut.

    

Under veckan hann vi med flera roliga och spännande saker, en resa över till Byxelkrok då vi fick tillfället att känna på svallvågorna från Gotlandsfärjan, en trevlig upplevelse för de lite mindre båtvana, var en av dem. Det fanns även tid för en del bibelstudier med DavidEkerbring om lärljungaskapet, om att man ska följa Jesus och uppleva det han upplevde för att kunna bli och göra som Honom.

    

Vistelsen på båten varade till lunch på torsdagen och när det var dags att mönstra av kunde vi se tillbaka på några dagar av en ny upplevelse med vår Herre och med många nya vänner för livet. Veckan var dock inte slut än utan fortsatte på Villa Shalom, på torsdagen med mer information inför året och på fredagen en fin stadsvandring. Det började med en tur till Shalom secondhand, med fika och lite historia om butiken av den ansvarige, Håkan Olsson. Rundturen fortsatte sedan ner mot centrum för att se ytterligare några fler platser, en körövning stod också på schemat för denna dag.

På lördagen var det dags för teamdag, en chans för de nya teamen att komma närmare och lära känna varandra mer och på söndagen låg den inplanerade gudstjänsten som vi som kör skulle medverka i och David Ekerbring predikade. Hela veckan avslutades med en grillfest på Villa Shalom för elever o anställda på Shalom, Blå Kust, men också de anställda på Shalom secondhand var inbjudna till festen.

Allt som allt har detta vart en väldigt bra vecka och det kommer bli spännande att se vad Gud planerat för detta gäng under året.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Blå Kust, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar