Bön under hissade segel

DSC_5795shaSjön stänker in över oss när vi går i motvind.

– Gud vi ber för vår värld!
– Gud vi ber för förföljda bröder och systrar, kom dom till hjälp!
– Gud vi ber för förföljare som IS, låt oss få se omvändelser så som det en gång skedde med Saulus!

Idag satt och stod vi, ett 20 tal pastorer, diakoner och ungdomsledare på Shaloms fördäck och bad för den stora världen.
– Tappa inte bort uppgiften att be för världen, säger vår regionale kyrkoledare Peter Bernhardsson, och fortsätter, små gudstjänstgemenskaper som undrar om de gör någon skillnad, får uppleva att de är på banan igen när de gör allvar av uppgiften att be för världen.

DSC_6136shaDet är oktobers första dag, solen flödar, vinden är frisk, ejderstrecken hittar väg strax ovanför vågorna, tranorna formerar sig i plog mot syd högt på himlen. Våra böner låter olika, men vi är alla på samma båt, vi lever i samma värld och samma sol flödar sitt ljus över oss.

Det är Equmeniakyrkan i Region Öst som inbjudit sina församlingars anställda till bönedagar på missionsbåten Shalom. Två dygn vikta för bön, men de innehåller så många varierande ingredienser: hissa segel, samtal på soldäck, seminarier, grekisk buffé, fika och fika, tid på Furön, lovsång, mörkret i sovhytten, upptäcktsfärd i hamnarna Figeholm och Påskalavik, diskning, gemenskap, skratt…

DSC_5643sha   DSC_5567shaBilder: Boppe Perhamn

DSC_5890sha   DSC_5675sha

Det är en väl inarbetad tradition nu. Tidigare Östra Götalands distrikt av Missionskyrkan. Nu är det Region Öst i Equmeniakyrkan sedan missionare, baptister och metodister bildat en ny gemensam kyrka. År efter år har Shalom stått redo några höstdagar, med Birger Borgemo och besättning från Blå kust.

I år gavs det plats för tre seminarier. Peter Bernhardsson med studium om den helige Ande. Mia Bergren med personlig berättelse om församlingsväxt. Lars ”Myggan” Kallfors med inspiration för mission till förvandling av oss, Sverige och världen.

DSC_5976sha   DSC_5713sha

Rikt innehåll men bönedagarna har berört mig närmast när vänners händer vilat på mig i förbön, berörd i kärlek, genomströmmad av helig närvaro. Jag bär med mig hälsningen att Jesus är med i båten även när det gungar i livet.

Göran Strömner /Församlingspastor – Vidablickskyrkan Norrköping

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Blogg, Missionsbåten, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar