Nyhetsbrev december 2010

Efter en fantastisk höst vi började vi förväntansfullt julbåtsturnén. Redan under första dagen slutade rodret att fungera och vi fick återvända till vår hemmahamn. Vid närmare kontroll visade det sig att de skulle ta någon månad att åtgärda problemet eftersom reservdelarna inte fanns tillgängliga och dessutom skulle det kosta ca.25 000kr.

För att kunna genomföra vår turné fick vi låna in cafébussen med Ove Jonsson som chaufför och även använda oss av olika lokaler i de hamnar vi skulle besöka. Trots en annorlunda julbåtsturné utan båt och med mycket snö och kyla fick vi möta många människor och samtala om livet med Gud. Vi avslutade vår turné ombord på en välbesökt Shalom i Oskarshamns hamn. det kändes skönt att vara ombord igen och få uppleva en finaldag med riktig julbåtskänsla.

Vi har även i år skickat iväg en speciell trailer med julklappar, kläder och förnödenheter till Estland. Behoven är oerhört stora, inte minst när snön och kylan gör sig påmind. Vi kommer att genomföra den traditionella julfesten med alla Barnens hus-barnen och deras släktingar. För närvarande finns det ett 65-tal barn inskrivna och våra lokaler börjar kännas för trånga. Vi har under något år bett till Gud om att de angränsande lokalerna som idag är museum skall bli tillgängliga för oss. Alldeles nyligen bestämdes det att museet ska flytta till centrum och vi ber just nu om att Barnens hus skall få ta över lokalerna.

Blå kust är i full gång och har för närvarande 25 elever. De olika teamen stöttar idag tio olika församlingar och dessutom fungerar ett av teamet som resande musikteam och ett som båtteam. Blå kust fick besök av vår finska bibelskola Sydkust för någon vecka sedan. De flesta Sydkusteleverna är nyfrälsta och hade mycket att berätta om hur deras liv hade förändrats. De berättade också hur församlingsplanteringen fortsätter att utvecklas i den gamla Metodistkyrkan i Hangö.

Så vill vi tacka för alla förböner, insatser och gåvor som gör vårt arbete möjligt. Vi vill önska er alla en välsignelserik jul och ett gott nytt år!

Hälsningar
Birger Borgemo

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev. Bokmärk permalänken.