En annorlunda vecka på missionsbåten Shalom (v.30)

av Moyrah Skogstjärna

Det var en gång ett gäng som ville ute och missionera… så de mönstrade på en båt som hette Shalom  och då började äventyret!! Barn och vuxna, unga och gamla som blivit som en enda stor familj, ett riktigt härligt gäng. Alla har fick vara med och de har bidragit med sina kunskaper och erfarenheter. Som en av de unga sa på en samling, ”det är så skönt att känna så många olika och få vara med och sjunga och be tillsammans”.

Solen sken, himlen var blå och det var gott att vara till sjöss. Vi fick två underbara dagar då vi fick känna på lugna vatten och segla till Borgholm på Öland och sedan söderöver till Mörbylånga. Bad mitt ute på Kalmarsundet hanns med ena dagen också.  Men sen kom regnet och stormen. ”Med Jesus i baten  kan man le mitt i stormen” heter det ju. Då kan man nästa tänka sig Jesus gåendes på vattnet. Somliga mådde inte alls bra, och andra kände inte alls av att det blåste 14m¬ sek. Man tackar då Gud att man kan lita på Honom mitt i allt.

Efter regn och storm kommer sol. Så efter två dagar av regn och rusk under torsdag och fredag kom solen tillbaka och det var lagom till det att missionsbåten skulle segla tillbaka till Oskarshamn. Så på lördagen fick vi första bryggmötet för veckan. Vaddå säger du, det ska ju vara bryggmöten varje kväll. Men denna vecka var ju inte som andra som ni väl redan förstått. Det blev istället en bussresa till ett tältmöte ena kvällen, en bussresa till ett kafé en annan, ett möte i salongen på båten en tredje kväll. Sen kom stormen och båten kom inte ens fram till den tilltänkta hamnen, utan fick stanna till vid Borgholm och vara bönesvar för Buss-Ove och kafébussen som var där. Han hade bett Gud om förstärkning och fick det genom att vi inte kom fram till Byxelkrok den kvällen. Omväxling förnöjer, och Gud vet redan innan hur Han har tänkt sig veckans mission.

Nu när veckan har kommit till sitt slut har denna veckas besättning sin sista bryggmöte kvar innan det är dags att säga tack för denna gången. Så nu är vi i Figeholm, och med oss har vi sol och sommarvärme!  Så för andra gången denna vecka har vi badat ute till havs innan vi har lagt till vid bryggan. Underbart att hoppa från båten och svalka sig i vattnet.
Men innan mötet är det samling i salongen. Det ska laddas inför bryggmötet. Sen är det full fart framåt med sång, musik och ett drama som har övats in under veckan. Dramat har spelats upp en gång denna vecka, under fredagens enda stund av uppehåll… då var det på Borgholms hamnplan. Ikväll är det på bryggan här i Figeholm. Kanske får tjejerna också göra den dansen som de har övat in under veckan också.En sak är säkert i vilket fall som helst, alla har blivit berörda och kunnat beröra andra med ord och handling.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Loggbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar