En fantastisk vecka på Göta Kanal

Tisdag: kl 12.00 mönstrade vi på Shalom. Ett glatt, härligt gäng på ungefär 20 personer i olika åldrar i Hästholmen. Vi sattes snabbt i arbete med fika och sångövning tillsammans med vår  glade sångledare Annika. Efter en go lasagne med nybakat bröd fick vi ge oss ut en tur på vättern och känna gunget på sjön. Kl 19.00 blev det dags för vårt första bryggmöte! Vilken kör och vilken succé. Kvällen avslutades med grisar (shaloms hemliga korvbrödsrullar med bacon), ett försök till att spela boll på sten och en härlig kvällsandakt där Birger pratade om att vi kan våga förvänta oss att Gud gör under.

Onsdag: Vi blev väckta av skönsång klockan åtta och morgonen fortlöpte med frukost och morgonandakt där Inga läste ett ord från bibeln och Marie pratade om att Shaloms arbete gör skillnad i människors liv. Sedan satte vi segel mot Karlsborg. Karlsborgsborna möttes av sång och musik från däck. Väl framme i hamnen delade Gert från Karlsborg sitt liv med oss. På kvällen var det bryggmöte med sång, musik, vittnesbörd och dans. Kvällens aktivitet bestod av volleybollmatch mellan killarna och tjejerna där tjejerna kammade hem vinsten (1-0). Kvällens andakt höll Elisabet i där hon talade om att Jesus finns för oss även om det stormar i våra liv.

Torsdag: Redan klockan 06.00 vaknade vissa av oss för att kasta loss. Morgonordet fick vi av Adrian och Christopher där de pratade om att vi får del av all den himmelska välsignelse. Vi hamnade i den vackra och mysiga staden Vadstena. Där bodde vi granne med slottet och möttes av en något sen men glad och trevlig hamnvärd som glömt dotterns docka på dagis. Eftermiddagen bestod av många olika aktiviteter så som minigolfturnering (2-0) och frisbeegolf (3-0). På eftermiddagen var vi bjudna på fika i Vätterkyrkan där vi fick ta del av Ritas väg till frälsning, sjunga och be tillsammans. Sen var det dags för bryggmöte och nu har vi få in vanan och många av oss har vågat dela tankar med varandra! På kvällen var det dags för vår ”seriösa” fotbollsmatch för att killarna skulle få ett försök till att komma igen. Dock vann laget där tjejerna deltog så 4-0,5! På kvällen hade vi en go samling tillsammans och Håkan pratade om att Gud redan känner oss utan och innan och vill lära känna oss ännu mer.

Fredag: Idag vaknade vi till regnets droppar mot fönsterrutan som inte existarar vi våra trånga hytter. I ottan (kl 06.00) begav vi oss från vår favoritstad Vadstena mot Motala och Berg. Morgonandakten höll Annika och Maria i där vi fick med oss psalm 139 som handlar om att Gud ser oss och känner oss. Annika delade med sig av ett personligt vittnesbörd och om att det är härligt när vi träffas kristna från alla olika håll för att tillbe och lovsjunga Gud. Förmiddagen bestod mestadels av regn och slussning i Bergs alla 11 slussar. Det finns olika sätt att hoppa från båten till land på men aldrig har vi nog skådat denna stage diving som Elsa stod för. Vilka magmuskler som kan ta emot det den landningen. I kanalen blev vi utmanade av ännu en tävling; att under en smal passage medan båten åkte gällde det att hoppa av och plocka så många blommor som möjligt på vardera sida båten. Här var det killarna som var mest våghalsiga och kammade hem segern (4-1,5). Middagen stog oss med storm. Det serverades grekisk kyckling med potatis och tzatsiki, megagott!!! I Berg avslutade vi dagens resa där vi som vanligt klockan 19 skulle ha bryggmöte men innan dess var det dags för minigolfturnerning, (4-2,5). På kvälllsandakten läste Helga från matt 18:21-22 och Elsa snackade lite om förlåtelse. Kvällen avslutades med härlig bön och lovsång.

Lördag: Denna dagen vaknade vi av härlig sol. Malin, Emma och Anna-lena höll i morgonandakten och pratade om att vi får kraft från Gud att klara av våra svårigheter men också för att det ska räcka till att stärka varandra! Vi styrde kosan vidare mot Söderköping men när vi kom till Snöfvelstorp fick vi sällskap av 17 stycken Finländare! Nu blev vi ett härligt gäng och medelåldern som höjts en smula! Vi fortskred i kanalen med härlig sång och musik och det blev dags för den stora finalen; dragkamp över kanalen! Killarna hade fyra representanter och tjejerna var desto fler med förstärkning från både Finland och en cyklande tyska. Spänningen var enorm men det tog snabbt slut. Det blev killarna som åkte i vattnet (förutom vissa som fegade ur) och tjerna tog hem denna kamp lätt som en plätt! Slutställningen blev alltså 5-2,5 och avrundar vi blir de 5-3 till tjejerna!!! När vi kom fram till Söderköping så gick vi till Smultronstället och köpte feta glassar!!! Sedan gjorde alla sig klara inför kvällens bryggmöte. Efter möte och fika lekte vi lite lekar, t.ex. Min moster har varit i amerika och en sång lek.  Sedan hande Olof kvällsandakt, han pratade om vad frid är och  vad det innebär.

Söndag: Vi vaknade tidigt idag p.g.a. finländare! Sedan firade vi Emma som fyller 21 år. Morgonandakten höll Olof i, den handlade om skapelsen och att vi får vara redskap i guds stora skapelse. Vi åkte vidare till Mem och delade vittnesbörd och tankar med varandra.  Sen blev det tårtkalas och finländarna mönstrade av och åkte vidare mot stockholm och helsingfors. Vi andra fortsatte mot Stegeborg.  Här ska vi ha vårt sista bryggmöte tilsammans, sedan bär det av hemmåt. Vi har haft en NAJJS vecka här på båten, nu tackar vi för oss.  TACK!!!

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på En fantastisk vecka på Göta Kanal

 1. Kerstin och Lasse från Sibbo, Finland skriver:

  Vi tackar för en underbar, välsignad, glädjerik upplevelse av mission på Göta kanal ombord på Shalom. Välsignelse för ert arbete för Guds rike!

  Sibbo friförsamling/Lasse och Kerstin.

 2. Birgitta skriver:

  När vi Finländare klev ombord på Shalom möttes vi av trumpetsolo : O store Gud… det var som att gå 50 ? 🙂 år tillbaka i tiden med många fina sommarminnen… Det har varit en otroligt fin weekend ombord på Shalom. Det blev ett glatt och gott sommarminne. En fin balans med lek och allvar precis som det verkliga livet är. Speciellt minns vi den uppdaterade 🙂 sången och musiken, särskilt då trumpeten 🙂 och också uppmaningen att dela med oss av oss själva litet mera …. Tack för den kärlek och värme som vi fick del av och med önskan om allt gott framöver!
  Birgitta och Robert från Sibbo, Finland

Lämna ett svar