En härlig besättningsdag

DSC_0733När våren börjar smyga sig på och båtsäsongen närmar sig har vi alltid en besättningsdag ombord på båten. Det är en dag då alla som hjälper till i besättningen ombord samlas för att se över praktiska bitar, uppdateras på system och förordningar, be och komma samman. Idag har vi alltså haft årets besättningsdag med en härlig uppslutning fantastiska människor som med glada miner tog sig an de olika uppdragen.

Besättningsdagen lovsångVi började med fika, bön, lovsång och ett bibelstudium runt hur Petrus och Kornelius (Apg 10) fick vara med i Guds verk på ett spännande sätt i ett kritiskt skede för den kristna tron utbredande. Vi kan idag på samma sätt få vara med och sprida Guds rike om vi är lyhörda för vad han vill göra i vår tid.

Efter det delade vi upp oss i olika stationer och gick igenom hjärt- och lung-räddning, åtgärder vid brand, man överbord, livflottar, nödraketer, manuell styrning och annat nyttigt att veta. Allt för att vara mer förberedda om olyckan väl skulle vara framme.

DSC_0625 DSC_0633 DSC_0674

Efter lunchen blev det desto mer praktiskt arbete. Bland annat hann vi med att byta olja i maskinen, sjösätta akterbåten, sätta fast nagelbänkar och naglar, lacka peket, sätta upp en TV, olja in däcket, byta fendrar och städa.

DSC_0682 DSC_0779 DSC_0608 DSC_0620  

Dagen avslutades med en fest tillsammans och mer bön och lovsång. Tack alla som kom och delade gemenskapen tillsammans med oss, ni är guld värda! Nu ser vi med spänning fram emot att säsongen ska dra igång!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.