En stekig undervisningsvecka

Redan innan terminen dragit igång bokade jag biljetter för eleverna i ledarutbildningen. Jag märkte direkt att det fanns stora förväntningar. Någon hade varit nere tidigare, några hade hört talas om hur det brukar vara, och för några var det helt nytt. Alla såg fram emot att få åka ner till Grekland.

Det var givetvis ingen vanlig charterresa vid poolen med all inclusive, utan på alla sätt bättre! Vi åkte ner för att besöka vår systerorganisation Hellenic Ministries som också har en missionsbåt och bedriver liknande arbete som Shalom Mission. De tog hand om oss med samma osjälviska generositet som vanligt och såg till att vi blev väl omhändertagna från den stunden vi klev av flygplanet tills vi checkade in vårt bagage igen en vecka senare.

Precis som vi hade förväntat oss var det svenskt sommarväder hela första dagen. Solen sken och det var runt 25-30 grader i skuggan. Helt fantastiskt! Tyvärr höll det inte i sig särskilt länge, utan de kommande dagarna var det spöregn och åska. Då passade vi på att ha en hel del undervisning.

En av dagarna utgick jag ifrån John C. Maxwells citat ”A leader is one who knows the way, goes the way and shows the way” och vi slog tillsammans i Bibeln för att se vad vi kan lära oss om ledarskap. Inte visste jag då hur konkret undervisningen skulle bli för dem som valde att hänga med upp till toppen av ett snårigt berg, där vägen var igenvuxen på flera håll. Utan att veta riktigt var vi skulle gå fick vi tillsammans hjälpas åt att staka ut en ny väg genom taggbuskar och järnekar, och leda varandra rätt på den.

Så småningom klarnade himlen upp och vi fick en dag hänga med Morning Star ut på en seglats i Medelhavet under öppen himmel och strålande sol. Skepparen Alex berättade om hur Gud på ett fascinerande sätt vävt samman trådarna så att Hellenic Ministries och Morning Star startade.

Sista dagen spenderade vi inne i Aten, där vi började med att gå upp till Aeropagen, platsen där Paulus först predikade evangeliet för atenarna (Apg 17:15-34). Vi läste bibelstycket tillsammans och bad för Grekland i den kris som landet genomlider för tillfället. Vi bad även för Hellenic Ministries och det de gör för att sprida ljus i en mörk tillvaro.

Sammanfattningsvis har det varit en vecka där undervisning har varvats med sol och bad, skratt med allvar, god mat med svettig femkamp, ösregn med strålande sol, och allt har genomsyrats av en fantastisk gemenskap!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Blå Kust, Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar