En tillbakablick över året som gått

Såhär i slutet av året är det spännande att blicka tillbaka över året som gått och vi kan konstatera att Gud har varit god, som alltid. Alla möten med olika typer av människor gör det så spännande att få vara med. Jag tänker bland annat på en asylsökande kvinna från Mellanöstern som kom ombord på julbåten och frågade efter en stund ”vad är tanken med båten”? Jag fick berätta att några grabbar för 35 år sedan fick en vision om att segla runt Sveriges kust och bjuda ombord människor för att få berätta om Jesus, om Bibeln och om den kristna tron. Jag visade henne runt och när vi skiljdes åt sa hon ”Jag gillar verkligen det ni gör, jag vill gärna fortsätta hålla kontakt”. Vi bytte telefonnummer och fortsätter hålla kontakt.

Det finns ett ständigt tryck med konfirmandgrupper som vill hänga med båten och det är vi tacksamma för! I år har det varit många seglatser som vanligt. Båten har varit uppe på varv och bland annat målats om utvändigt. I år tog vi även upp en gammal tradition som vi kallar ”julbåten”, då vi i december besökte ett antal hamnar och bjöd på julfika, sånger och försäljning.

Julbåt Västervik

I våras öppnade vi en ny Second Hand-butik, den här gången i Mönsterås. Vi visste inte alls vad det skulle bli för respons och om det skulle finnas något intresse, men med facit i hand blev det väldigt bra. Vi har fått utöka från två öppetdagar i veckan till tre och det är många kunder som kommer och besöker oss. Ett stort tack ska också riktas till alla som skänker saker till oss och till alla frivilligarbetare som kommer och hjälper till. Utan er hade det aldrig gått!

Efter sju år som kursföreståndare för Blå Kust har nu David Ekerbring med familj flyttat vidare, och i hans ställe har jag (Robert ”Roggan” Rosman) börjat. Det har varit enormt spännande och jag känner mig så välsignad som får följa teamarna på nära håll och tillsammans gräva djupare i Guds ord. Eleverna är ett skönt gäng som kompletterar varandra och tar nya steg i tron.

I år har vi inte satsat lika stort på julkonserterna, men ändå haft några stycken i något mindre skala. Vi fick också vara med på julmusikalen i Kungsängen tillsammans med Källskolan, vilket blev en succé.

Julkonsert 2015

Shalom fält har startat igång en bilverkstad där några skoltrötta ungdomar får möjlighet att praktisera och vara nära bra förebilder. Det har fallit i väldigt god jord och från skolans håll är man oerhört tacksam för detta. Samma gäng åkte ner en vecka till Rumänien och såg situationen där nere på plats. Det var en resa som tog tag i hjärtat.

Det finns mycket att vara tacksam för och vi ser med glädje fram emot vad Gud har i beredskap för nästa år! Tills dess får vi önska en god jul och gott nytt år!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Blå Kust, Blogg, Missionsbåten, Nyheter, Nyhetsbrev, Second Hand. Bokmärk permalänken.