Ett nytt läsår på Blå Kust!

Hej!
Nu börjar det kännas att hösten är här. I skrivande stund ser jag hur solen lyser på ett blåsigt hav och samtidigt på träden som börjar ändra färg. Det är vackert. Kontrasten mellan sol och värme och hav och vind är talande. Det är en balans. Det är så lätt för oss människor att tappa fokus på den strålande Guden och se alla stormande omständigheter runtomkring. På mitt rum har jag en tavla med en fyr som omsluts av en rejäl stormvåg. Så kan det kännas i våra liv ibland. Tungt och mörkt. Det viktiga då är att lyfta blicken, se det med Guds perspektiv. Stormen är bara en tid och Han är nära även i den. För visst är det så att stormen lägger sig? Och visst är det så att Han är trofast?

Vi lämnar en underbar sommar bakom oss. Vi är mycket tacksamma för den! Tack för era förböner, det gör skillnad! Nu är det dags för ett nytt läsår här på Shalom och Blå Kust. Det är ett härligt gäng ettor som har kommit för att lära sig mer av vad Gud har för dem och om vad det är vara en lärjunge. Sju personer har kommit tillbaka för ett andra år vilket betyder ledarskapsutbildning.

Klasserna började den 23 augusti och redan samma dag åkte vi ut med båten tillsammans. Det var mycket trevliga dagar till sjöss med lekar och gemenskap. Sammanhållningen infann sig snabbt, vilket alltid är ett plus. Positivt för i år är även att det redan från början var lätt att be och lovsjunga tillsammans.

Här följer en kort sammanfattning av vilka olika team vi har det här året. Vad de olika teamarna heter och vad de står inför:

BÅTTEAM
Teamare: Kerstin och Simon
Här är utmaningen att lära upp de nya teamarna snabbt, då det saknas någon ledare (tvåa) för teamet. Det har börjat bra och vi ser fram emot en höst med grupper ombord på båten och lite andra uppdrag. Båten tar emot grupper fram till slutet av Oktober, sedan väntar praktiskt arbete på båten och en och annan resa på land. I jul kommer de såklart vara engagerade i det båten har att göra då och i andra satsningar Shalom anordnar.

MUSIK-RESETEAM
Teamare: Carolina, Veronica, Joel, Sten Oskar
Ett år av lovsång och tjänande står i fokus här. Carolina är kvar sedan förra året, medan de andra är nya på skolan. Teamet har börjat med några små uppdrag och peppar för en höst och vår med resor runt om i landet. Deras schema fylls snabbt vilket är roligt. Det här teamet reser runt och uppmuntrar, i mycket, mindre församlingars arbete. Deras uppgifter skiftar därför ganska mycket beroende på  vilket sammanhang de kommer till. Såklart blir det mycket musik, och då främst lovsång.

FÖRSAMLINGSTEAMARE
I år har vi många elever som teamar i församlingar. Det tycker vi är roligt. I Oskarshamn har vi ett team, på tre personer, i Missionskyrkan; Nikolina, Andreas och Emelie. Ett andra team finns i Pingstkyrkan i Västervik. De är också tre stycken; Michael, Signe och Anton.

Vidare är det ganska många som teamar “själva”. En del är ensammna ungdomsledare medan vissa jobbar under en anställd ungdomspastor eller liknande. Fredrik är kvar i Kvillsfors som ungdomsledare, det är hans andra år där. Oskar är kvar i Vrigstad, också han gör sitt andra år i den församlingen, som också är hans hemförsamling. I Ölmstad har Malin hand om ungdomarna. Hon gick ettan som musikteamare för två år sedan men har nu kommit tillbaka som församlingsteamare. Uppe i Norrtälje, Rodenkyrkan, har vi Ellen. Hon gick ettan förra året, då som båtteamare. Nu, till sitt andra år har hon flyttat hem till Norrtälje igen för att ta hand om ungdomar, som hon brinner för. Sist men inte minst har vi en kille som heter Jonatan som teamar i Pingstkyrkan i Nybro under Nicklas, ungdomspastor, som gick Blå Kust för några år sedan.

FÄLT OSKARSHAMN
Teamare: Adam, Ida, Victor, Linnea
Hjältarna jobbar vidare med ungdomarna i Oskarshamn. Linnea är årets nykomling  medan de andra fortsätter med det arbete de påbörjat tidigare år. Kontakt på skolor, nattvandring, resor med ungdomar på helger är några av de saker de gör för att bidra till ett sundare klimat bland ungdomarna i Oskarshamn.

FÄLT GNOSJÖ
Teamare: Vincent, Adam, Hanna
PREMIÄR för Fält i Gnösjö. Detta är något vi jobbat för under en längre tid och vi är så glada att det nu blivit av! Emma är ledaren, utbildad Diakon och nu också anställd av kommunen i Gnosjö för att jobba med ungdomskulturen i Gnosjö. De andra tre går ettan på Blå Kust och börjar nu, tillsammans med Emma, knyta kontakter och arbeta fram en modell som fungerar bland ungdomarna i Gnosjö. Vi ser mycket fram emot vad det här teamet kommer att kunna utföra med Guds hjälp i Gnosjö!

Var gärna med att be för de olika teamen under året så att de kan utföra Guds vilja på de platser de verkar. Be gärna också för varje teamare för sig, att de ska få en djup relation med Gud och ta till vara på de möjligheter som ges dem under året.

Psalm 46: 9-12
Kom och skåda HERRENS verk! Gärningar som väcker häpnad gör han på jorden.
Han stillar strider över hela jorden, bågen bryter han sönder och bräcker spjutet,
vagnarna bränner han upp i eld. ”Bli stilla och besinna att jag är Gud,
upphöjd bland hednafolken, upphöjd på jorden.” HERREN Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg.

Varma hälsningar

/Carolina Thorstensson
Musikteamsledare

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Blå Kust, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar