Nyhetsbrev jan – feb 2011

Hej!
Våren närmar sig med stora steg och med den ny energi. Årstidernas växlingar är underbara och pekar på hur stor vår Gud är, jag förundras gång på gång över Hans omsorg. Han vet att vi behöver omväxling för att orka och visst är allt skapat skönt för sin tid?

Idag, på morgonen, när jag läste Bibeln fastnade jag vid Psalm 74:12 ”Gud, sedan urminnes tid är Du min konung, Du som utför frälsningsverk på jorden.” Är det inte uppmuntrande? Det är Han som frälser, inte vi, vi får bara vara Hans redskap. Och Han som frälser och sköter årstidernas skiftningar är också min konung, jag får vara Hans!

Här följer kortfattat vad som händer i Shalommission under våren, var gärna med och be för det så att Guds vilja kan ske fullt ut på de platser där vi finns och arbetar.

Shalom

Efter fjolårets stora renovering kvarstår styrningen som ska fixas innan säsongen drar igång i början av April. För att det ska gå i hamn behövs era förböner och vi tror Gud om att Han är vår försörjare även gällande detta.

”Framtid; Öland” är ett nytt större projekt som vi kommit igång med på allvar efter årsskiftet. Ove och Agneta Jonsson, Café-bussen, är anställda på 50% för att jobba med satsningen vilken handlar om att nå ut med evangeliet på Öland. Detta kommer styrka ska tillsättas ett större team utöver paret Jonsson, vilka är inte bestämt än, men det ber vi för. Detta projektet kräver naturligtvis en hel del pengar och vi tackar er för att ni står med oss i tro och bön.

Våren kommer även erbjuda ungdomskonferensen, ”Go Deeper”, som vi anordnar i början av April. Det är första gången vi anordnar en konferens med deltagare från Sverige och Estland och vi ser mycket fram emot detta. Anledningen till konferensen är att vi ska stärka samarbetet och komma djupare i vår relation till Gud, därav namnet.

Second Hand

Hjälper nu till med en ny butik som ska startas upp i Finland. Håkan Olsson, ansvarig sedan hösten 2010, ber om hjälp i bön för vår del i den uppstarten. Han är också mån om att den goda atmosfären ska få vara kvar i butiken och om välsignese för arbetet övrigt, för personal, kunder och alla andra vi kommer i kontakt med. Här behövs också hjälp i bön för att Håkan ska hitta en andreman som kan hjälpa honom i arbetet.

Kings Fleet

Årets missionsbåtskonferens / skepparkonferens kommer att vara i Oskarshamn på Villa Shalom. Ungefär 70 personer kommer att delta ifrån olika länder och den ligger från onsdagen den 9 Mars till söndagen den 13 Mars. Årets tema är ”Sänd ditt bröd över vattnet” från Predikaren.

I konferens informationsblad skriver ansvarige Daniel Kroon: ”Guds frälsningsplan för en återupprättad relation till människan baserades på ett stort offer och utgivande. Gud sände sitt bröd över vattnet, Han sände sin enfödde Son till jorden. Utgivandet och offrandet av det som så dyrbart ledde till mångfaldig välsignese och en rik evig frukt.  Utifrån dessa tankar vill vi forma ett program som bygger upp, utrustar och skänker mod. Vi kommer fortsätta vår undervisning i ledarskap och teambuilding, samt få tillfälle att delge från våra olika ministries. Under kvällarna kommer vi få tillfälle att lyssna till människor från vår gemensamma flotta som delar sina erfarenheter.”

Förväntningarna är hoga på konferensen och kommer engagera hela organisationen mer eller mindre.

Blå Kust

Eleverna är just hemkomma från årets skidresa som gick till Vemdalen. Vi var borta i fem dagar, varav tre spenderades i backen. Resan var mycket lyckad och samlingarna på kvällarna där David Ekerbring, Birger Borgermo och Anneli Borg talade om kallensen var fyllda av Guds närvaro. Det är alltid lika roligt att se hur en resa gör att grupper sammansvetsas ytterligare, inget undantag med denna.

Musikteam:

Har våren inbokad med ungdomshelger i bland annat Lessebo och Gamleby, ska även medverka i Rumskulla på en lite större satsning. Hösten fylldes med liknade helger där teamet stärkte upp med sång och musik och vittnesbörd. Ibland ledde de samlingar eller tog hand om hela möten. teamet gjiorde en längre resa till Finland där de fick uppmuntra systerskolan Syd Kust och få en inblick i Shaloms arbete på andra sidan Östersjön.

Båtteam:

Börjar ta emot grupper på båten i Mars/April och fram till dess, bortsett från allt praktiskt arbete, är mycket arbete med årets missionsbåtskonferens. teamet är i början av Februari iväg på en resa till Göteborg och Smögen för att besikta livflottarna och uppmuntra några av förra årets teamare i deras ungdomsledarroller.

Shalom Fält:

Har precis avslutat den första resan med den nya satsningen Shalom arbete. Adam Borén tillsammans med två killar och två snickare åkte till Estland och renoverade flera lägenheter till familjer som inte hade råd med det själva. Det kommer att göra en liknande resa i Maj där de även tar med industriprogrammet i Oskarshamn som gör sig sitt projektarbete där. Uppgiften då är att bygga lekställningar.

Två ”ut-ur-stan” helger är inplanerade under våren. En av den går till Örebro och Gustavsvik, badhuset, och den andra helgen ska de till Holsbybrunn. Dessa helger är viktiga då ungdomarna får se något annat än Oskarshamns nattliv och får umgås med förebilder i flera dagar.

Shalom Fält behöver även hjälp i bön för rekrytering av nya ”Fältare” till hösten.

Församlingsteamare:

Missionskyrkan Oskarshamn: Har satsat på olika typer av ungdomssamlingar eller events under hösten vilka har gett goda resultat. Teamet upplever nu att flera ungdomar som inte brukar komma till kyrkan kommer mer och mer regelbundet. Under våren kommer de fortsätta att ha ”Crossroad”, ett större ungdomsmöte, unfefär en gång i månaden på fredagskvällen följt av ”Livekällan” på lördagen där olika band eller artister, lokala eller utifrån, uppträder.

Pingstkyrkan Oskarshamn: Här står de i ett arbete som växer, antalet deltagare i alla samlingar har ökat under det senaste året. Ett konkret exempel är barngruppen som var mindre än tio stycken för några år sedan, dit kommer nu mellan 20-30 barn varje onsdag, varav tio av dem är församlingsbarn. Precis nyligen har även en ny cellgrupp startats för invandrarkvinnor som börjat komma till kyrkan.

Taket på fastigheten ska bytas i vår för flera hundra tusen kronor, var gärna med och be för det. För ekonomin och för genomförandet.

Under sportlovet anordnar de ett läger för barn och ungdomar. Vidare i vår anordnas en Ny Generation-dag i April dit alla kristna skolgrupper i Oskarshamn bjuds in, en UMU-helg (Ungdom Med Uppdrag) och cellgrupps encounter finns också med i planeringen.

Nybro: Satsar stort månadsskiftet April/Maj med en konferens de Kallar Hope 2011. Hit bjuder de in ungdomsgrupper från hela regionen för att komma tillsammans och uppmuntras. De har även börjat med samlingar för ”lite äldre ungdomar”; Lördag: nu, som hålls en gång i månaden.

Vrigstad: Ungdomsledare och teamare Oskar Sverlander hälsar att de gärna vill ha hjälp i bön för Go! Konferensen i Sävsjö den 4 och 5 Mars. Den anordnas i samarbete med Ny Generation och kommer att nå ut till många ungdomar som inte går till kyrkan vanligtvis.

Rumskulla: Här händer många småsaker. Teamaren, Cathrin Andersson, hjälper till i den lilla skolan vilken inte har det så lätt. De har även en ungdoms-alpha pågående och flera större ungdomshelger och ungdomsmöten som anordnas i samarbete med kyrkor i Vimmerby och Mariannelund.

Tack för ditt stöd och dina förböner! En underbar vår önskar jag dig.

Med varma hälsingar, Carolina Thorstensson-Musikteamare Blå Kust

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev. Bokmärk permalänken.