Nyhetsbrev

Vår 2013

Efter en lång vinter med mycket snö och kyla börjar våren göra sig påmind. Vi har börjat renovera styrhytten genom att byta ut väggmaterialet och måla vissa ytor. Så när du kommer ombord nästa gång så möts du av en lite fräschare miljö och en delvis ny interiör.

Den här sommaren har vi också fått möjlighet att producera några TV gudstjänster.  Under försommaren kommer sex stycken olika sång och musikgudstjänster att spelas in från däcket på Shalom. Programmen kommer sedan att visas varje söndag kl.10 från 21 juli i SVT 2 och fem söndagar framåt. Det kommer också visas i repris på kvällstid under sam-ma period. Kom och var med på TV inspelningen i Oskarshamns hamn på Brädholmen söndagen den 9 juni kl.17 eller i Söderköping onsdagen den 12 juni kl.18.

Vår team- och lärjungaskola Blå kust har varit välsignad med runt tjugofem elever det här läsåret, vilket har inneburit att vi har haft många olika team igång. Vi har  musikteam, båtteam, församlingsteam och fältteam. Det verkar som att många elever kommer att fortsätta ett år till på vår ledarutbildning och som teamledare, medan andra går ut i församlingstjänst. Om du har funderingar eller frågor som gäller Blå kust eller vet om någon som är intresserad av att börja så hör av dig eller förmedla informationen vidare.

Under vintern har vi fortsatt med renoveringen av missionsbåten Jenny Kruse i Estland. Vi har efter mycket bön och arbete kunnat köpa ett nytt backslag och med hjälp av våra kunniga maskinister fått det på plats. Nu återstår bara monteringen av renoverade pumpar och en uppfräschning. Vi har ännu inte nått vårt insamlingsmål för att få båten helt färdig, så vill du vara med och hjälpa till att få båten klar är vi oerhört tacksamma. Sätt in din gåva på Shaloms bankgiro och märk talongen ”Jenny Kruse”. Om du vill segla med och göra en annorlunda upplevelse så anmäl ditt intresse till Jenny Kruse i Estland.

Så vill vi från Shalom Mission önska dig/er en härlig vår och snart kommer mer informa-tion om sommarens bryggmötesprogram.

Skeppshälsningar
Birger Borgemo

 

 

December 2012

Shalom sprider ljus och värme

Shaloms julkonsert ”Julen är din” framfördes i år på sju platser, från Torsås i söder till Norrköping i norr. Konserterna drog fulla hus och många fick lyssna till julens centrala budskap om Jesus vår Frälsare.

Under två veckor var ett team på 20-tal personer engagerade i vår julturné. Det var sångare, musiker, ljud och ljusansvariga. Det fanns också med ett praktiskt team som ansvarade för dekor, bild/film.

Vid varje konsert gjordes en insamling till vårt arbete i Pärnu, Estland, vilket blir en god hjälp för dem under den kalla årstiden.

Samtidigt som vår julturné pågick så var ett team engagerade i en julmusikal i Kungsängen, Stockholm. Det var Matilda Borgemo som tillsammans med Källskolans elever, lärare, föräldrar och Shalomteam genomförde fyra föreställningar, där totalt mellan 600-700 personer fick del av julens budskap.

Ett annat Shalomteam deltog i en liknande julmusikal i Oskarshamn, som besöktes av närmare 700 skolelever och lärare.

I samband med första advent bjöds det på adventskaffe, sång och musik i Shalom Second Hand. Shalom Second Hand har blivit en mötesplats för många människor, där möts man av omtanke och värme.

Innan jul så lastas en lastbil med närmare hundra kubikmeter hjälpsändning till Estland. Lasten består av både julklappar och förnödenheter.

Vi vill passa på och tacka för alla förböner, gåvor och olika insatser som görs för Shalom Missions viktiga arbete skall kunna fortsätta.

Så vill vi på Shalom önska er en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Shalom Mission
Birger Borgemo

 

 

 

 

Höst 2012

Hej Shalomvänner!

Här kommer nu en hälsning till er som är med i bärarlaget. Vi har några speciella sammanhang som ligger oss extra varmt om hjärtat denna höst.

Estlands missionsbåt, Jenny Kruse behöver ett nytt backslag. Det finns inga begagnade att få tag i, på marknaden. Besättningen på Jenny Kruse är bra på att marknadsföra sig och att samla in pengar men det räcker ändå inte till, så vi har lovat stötta dem.

Jenny Kruse har nyss legat på varv och fått mycket åtgärdat men just när allt var klart för segling så gick backslaget sönder. Till våren seglar Jenny Kruse igen. Bed för Tarmo, Christian och deras besättning.

Vi ska på turné med vår julkonsert i nov/dec och sju orter ska få besök. Vi startar i Torsås den 29/11 och avslutar i Marås den 9/12. Vi ska dessutom hjälpa till med en julmusikal på Matilda Borgemos skola i Stockholm och ett juldrama i Oskarshamn.

Blå Kust har ett 30-tal elever som vi får tacka Gud för. En del jobbar i församlingar och andra på båten. Vi vill att ni hjälper till i bön för dessa.

Tänk vilka möjligheter Gud gett oss, att genom Shalom missions olika verksamheter få förmedla evangelium. Tankarna går till när vi haft kvällssamlingar med grupper på båten och mittgången har fyllts med ungdomar som vill ha förbön. Vi vill att ni hjälper till att be för alla dessa viktiga beslut som har fattats. Be också för all anställd personal och alla frivilligarbetarna inom Shalom mission.

Hälsning från Bengt Gustavsson, Kärda
Shalom Mission