Nyhetsbrev oktober 2010

Vi upplever en stor tacksamhet till Gud för en underbar sommar då tusentals människor på bryggor, stränder, gator och torg har fått del av evangeliet genom Shaloms besättning och team. Många människor har gjort personliga upplevelser och mött Jesus Kristus till frälsning och förvandling.

Blå Kust har startat en ny termin och tillsammans har de tre utbildningarna ett 25-tal elever fördelade på flera olika team. För närvarande finns det team i sju olika församlingar. Det finns båtteam, musikteam och fältteam. Vi är oerhört glada att så många insatser kan göras på olika håll genom unga människors hjärta för evangelisation och mission. Blå Kust har dessutom två finska ungdomar och en tjej från Lettland som är verksamma i Shalom Finland. Ungdomarna stöttas både med undervisning och med ekonomi från oss här i Sverige.

Håkan Olsson har börjat som ny Second Hand föreståndare. Håkan har tidigare arbetat på arbetsförmedlingen i Oskarshamn, ansvarat för inköp inom olika företag och varit bilmekaniker. Familjen Olsson har dessutom varit missionärer under 6 år i Bangladesh. Estlandsarbeter fortsätter i oförminskad skala och vi projekterar att startar Shalom Lettland inom överskådling tid.

Under vintern totalrenoverades missionsbåten Shalom för över tre miljoner kronor vilket innebär en nästan helt ny båt. Nya maskiner, pumpar och axlar gör att Shalom är mer driftsäker och miljövänlig än tidigare. Den invändiga interiören känns fräsch och är mer anpassad efter dagens verksamhet. En storsatsning som detta innebär naturligtvis mer kostnader, men vi tror att många vill vara med oss i denna satsning genom att ge en extra gåva.

Den internationella Missionsbåtskonferensen är förlagd till Oskarshamn under tiden 10-13 mars 2011 och inspirationskonferensen ”Go deeper” helgen den 8-10 april 2011. Mer information kommer senare.

Missionsbåten Shalom gör sin traditionella julbåtsresa med början den 25 november. Om du vill mönstra på för att segla med några dagar eller en helg, så hör av dig. Kostnaden är 150 kr/dag. Ombord bjuds det på julkaffe, sång och musik. Nere i kajutan finns det också möjligheter att köpa julklappar och julkort. Eftersom organisationen i år fyller 30 år så kommer det att uppmärksammas i samband med julbåtens besök.

Tack för alla förböner, insatser och gåvor som gör det möjligt att genomföra vårt viktiga uppdrag med att förmedla evangelium.

Skeppshälsningar
Birger Borgemo

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyhetsbrev. Bokmärk permalänken.