Second Hands personal reser till Estland

av Birgit Lundqvist

Vi på Shalom Second Hand har varit på en resa till Estland. Vi flög från Skavsta till Tallin, sedan vidare med buss till Pärnu. Där bodde vi på hotell, enkelt med fint.

Vi besökte olika Second Hand butiker och i en av dem köpte jag en jätte fint kofta. Vi hälsade på i ”Barnens Hus” där vi delade ut leksaker till barnen. I huset bodde en liten flicka 3 år gammal som mist sin mamma och det var sorligt. Vi såg missionsbåten ”Jenny Kruse”, den var lite mindre än Shalombåten.

Sedan var vi på landet hos en ensam mamma med två barn. De bodde trångt och hade en vedspis med inget vatten och inget toalett inomhus. Mamman var glad ändå kanske för att vi kom och hälsade på.

  

Vi har blivit bjudna på många olika middagar, kaffe, kakor m.m. Mycket trevligt och gott. En kväll var vi på konsert. Mycket mäktigt. Dagen efter tog vi en promenad från hotellet in till stan. Kontrasten mellan den lilla platsen  där hotellet låg och den stora staden var stor. Den sista kvällen avslutades tillsammans med alla som vi hade träffat. Och i en kyrka bjöds det på kaffe och kakbuffé m.m.

 

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar