Shalom i Göta Kanal – Vättern – St. Anna´s Skärgård – Mälaren

Vecka 23
På båten den här veckan var eleverna på Shaloms bibelskola, Blå Kust. Ett gäng med härliga ungdomar som just avslutat ett år med bibelstudier och praktik i sina olika team. Veckan började med lite aktiviteter innan vi på tisdagen styrde vår kurs mot Kalmar och Jesus manifestationen.

Tillsammans med Thomas Holmér och hans gospelkör från Dörby/Hossmo församling ansvarade Shalom för första delen av manifestation innan det gick vidare till Larmtorget och Bengt Johansson.

Efter Kalmar bytte vi riktning och åkte mot Västervik för sommarens första bryggmöte, dagen bestod av sångövning och olika aktiviteter för besättningen ombord. Bryggmötet gick bra med mycket folk och flera bra samtal, när mötet och det vanliga bryggfikat var det dags för några att mönstra av.

Dagen därpå blev det en lugn seglats på vägs mot Mem och Göta Kanal och vi välsignades med sol och varma vindar.  Kvällen avslutades med förberedelser för att kunna gå in i kanalen på morgonen.

De nästkommande dagarna bestod av sång och musik när vi gick genom slussarna och kvällar med bryggmöten. Fick under veckan flera bra samtal och många uppmuntrande gester, veckan avslutades i Borensberg med ännu ett härligt bryggmöte.

Vecka 24
Den här veckan började med en lugn dag tillsammans med Källskolan från Stockholm då vi hade lite aktiviteter och tävlingar tillsammans med barnen. Fick även hjälp av dem att slussa uppför trappan i Borenshult. På tisdagen nådde vi äntligen vårt mål, Vättern och på kvällen la vi till Vadstena för ännu ett bryggmöte.  Veckan präglades av ett soligt och varmt väder, passade också på att köra en nattkörning.

På fredagen fick vi besök av Shalom Secondhand från Oskarshamn och tog tillsammans med dem en tur till Visingsö för lite bad, god mat och glass. Gick på eftermiddagen tillbaka till Hästholmen för ett bryggmöte på kvällen. 

Även den här veckan var fylld av flera fina möten och bra samtal med människorna på de olika ställen som vi kom till. Passerade flera fina platser på vår väg mot Jönköping, bla Askersund och Gränna. I Gränna passade flera av de som var ombord att ta en tur till någon av de lokala polkagrisbagarna för att fylla på sitt förråd.  

När söndagen kom tog vi alla en tur bort från båten för ett möte i Pingstkyrkan i Gränna där vi medverkade.  När det var avklarat gjorde vi klart för att gå vidare mot Jönköping och vår sista hamn och sista bryggmöte för den här veckan.

Vecka 25
Denna vecka var vår sista på Göta kanal. Vi hade bryggmöten i Bergs slussar, Söderköping, Krokek och Stegeborgsgården. Veckan var fylld av spännande händelser, flera intressanta besök och möten med olika människor. Den första dagen hade vi en utflykt till Motala med ett pensionärsgäng från Östra Eneby, tillsammans fick en riktigt fin dag med spegelblankt vatten och sol. Besättningen den här veckan mönstrade på på tisdagen och var av blandade åldrar allt från tre år till 70 år. Ett roligt möte var med en man som kom på med sin familj. Det hade varit hans önskan en längre tid att någon gång få åka på Göta Kanal och nu tog hans familj tillfället i akt och överraskade honom på hans 50 årsdag.

Veckans utmaning var en trasig slussport precis innan vi skulle gå ut från Göta Kanal. Då vi hade en tid att passa för kvällens bryggmöte var vi lite stressade men efter bön så ordnade sig allt och vi kunde segla vidare mot vår destination, Krokek. Eftersom vi var lite sena började vi bryggmötet direkt när vi gick in i hamnen i Krokek. Träffade många fina människor och fick som gåva flera buketter med blommor. Firade midsommar i Krokek med god mat och roliga aktiviteter för alla åldrar. Denna vecka avslutades i Nyköping med ännu ett härligt bryggmöte och flera givande möten med människor.

Vecka 26
Vecka 26 var en lite annorlunda vecka, vi hade nämligen Real Life, gospelkören från Frälsningsarmén i Västerås ombord. Redan när vi körde presentationsrundan nere i salongen kände vi att detta kommer bli en vecka då Gud kommer göra stora saker med oss och med människor vi möter. Förväntningarna var stora.

Vi började veckan med att åka till Kurön, frälsningsarméns behandlingshem eller förvandlingshem kanske är ett bättre ord. Där fick vi tid att lära känna varandra och de boende på ön, tid för sångövningar och lek men även tid att be för veckan och varandra.

Vårt första bryggmöte för veckan var i Strängnäs, solen lös över oss och runt omkring var det mörka moln. Skön sång, vittnesbörd och evangeliet blev predikat från däck. Många människor kom ombord för samtal och fika.

Veckan fortsatte med skönt väder, bibelstudium, bad och musik. På kvällarna hade vi bryggmöten, vi besökte Sundbyholm, Enköping och Västerås. Många samtal fick vi ha med människor som var nyfikna på Jesus.  I Västerås samlade vi in grundplåten till en ny missionsbåt som kommer segla på Mälarens vatten!

På lördagen var vi tillbaka på Kurön för ett bryggmöte, ett härligt möte! Efteråt bjöd vi dem på en tur med båten. De fick pröva lianen och bjöds på fika. Uppe på däcket blev det bra samtal som slutade med att vi fick be frälsningsbönen med 3 stycken! Lite senare på kvällen blev en i kören stoppad av en man vid pumphuset, han ångrade att han inte hade tagit emot Jesus som de andra på båten, var det försent? Nej då! En fjärde frälsningsbön blev bed och kvällen slutade i glädje och tacksamhet. Gud hade verkligen förberett allt!

Veckan avslutade vi i Södertälje med stålande sol och många människor som kom och deltog i vår gudstjänst. Det var glädje och tacksamhet över vad Jesus har gjort i våra liv och i människors hjärtan.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar