Shalom i Kalmarsund, vecka 28

På tisdag mönstrade vi på Shalombåten i Oskarhamn. Ombord är vi en grupp på 40 personer i blandade åldrar. 4 av dessa är vänner från en missionsbåt i Husum, Tyskland. Den första resan gick mot Oknö och Mönsterås där vi hade våra första bryggmöten. Vi bjöd på sång och musik blandat med vittnesbörd som berättar om Guds kärlek och den frid Han vill ge oss. Drygt ett 60 tal personer tog del av budskapet. Efteråt bjöd vi på fika och rundvandring ombord för personer som var intresserade. Kvällen avslutades med en andakt där Birger uppmuntrade oss till att ha förväntan på vad Gud kan och vill göra i oss och i andra som vi möter.

Dagarna ombord fortsätter med olika aktiviteter på däck, bibelstudium, bad, gemenskap, fotboll på land, sångövningar och segling. Varje morgon och kväll har vi andakter där alla får möjlighet att dela Guds ord och vad Han har gjort i deras liv. Vi sjunger lovsånger och har möjlighet att be för varandra.

 

På onsdagen hade vi bryggmöte i Byxelkrok. Det var ett 100-tal personer som kom och lyssnade. Under bryggmötet hade vi ett speciellt inslag, en barnruta, för våra små vänner.

På torsdagen var vi i Timmernabben. När vi kom fram till hamnen öste regnet ner och det åskade, men under bryggmötet och kvällen blev vi välsignade med ett vackert väder. Vi fick också se en vacker regnbåge och solnedgång. Innan bryggmötet samlades vi för att be för kvällen och området vi var i, som vi brukar göra vid varje ny hamn vi besöker.

Efter varje bryggmöte kommer det mycket folk ombord och salongen blir full av härliga människor som vill samtala eller be med oss. Vi bjuder även på något gott till kaffet.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar