Shalom vill sprida ljus och värme

Nattmörkret sänker sig i våran stad, i alla fönster glimmar bågarna på rad. En magisk vinterkväll då önskningar slår in, se hur himlens fäll lyser upp ikväll. Julens tid är här…

Så lyder texten i en av våra julsånger och jag blir på nytt tacksam över att få fira advent och jul. En tid då vi blir påminda om att tänka på andra, att handla med hjärtat.

Det känns ju extra roligt att i år kunna inbjuda dig till våra julpyntade Second handbutiker nu när samhället har öppnats upp och alla värnar om återvinning och miljö. Vi är glada över att våra butiker i Oskarshamn och Mönsterås fyller ett behov och fungerar alltjämt. Båda butikerna är under ständig förnyelse och skiftar i utseende från vecka till vecka. Shalom Second Hand har blivit en mötesplats för många människor, där man möts av omtanke och värme. Det är en plats där man bara kan finnas en stund, ta en fika eller delta i någon aktivitet. Det behövs alltid fler människor som vill vara med och göra skillnad. Några timmar nu och då kommer att ha en avgörande betydelse för någon annans liv. Välkommen att bli en del i vår härliga gemenskap i våra Second Hand butiker.

Innan jul lastas en lastbil med närmare hundra kubikmeter hjälpsändning till Estland. Lasten består av både julklappar och förnödenheter. Hjälpen kommer fram till de som bäst behöver den och många får en julhälsning som lyser upp tillvaron.

Dessutom så skickar vi regelbundet hjälp till Ukraina genom organisationen Tjernobylbarnen Oas i Hillerstorp. Innan jul så kommer flera lastbilar att lastas för att bistå behövande i krigets Ukraina.

Vi kommer även i år spela upp julmusikalen ”En stjärna född” med ett 50-tal medverkande från hela Kalmar län. Barn och vuxna i en härlig blandning av dans, sång, musik och teater. Fredagen den 9 december blir det två föreställningar för skolan och redan så är det närmare 500 st elever anmälda. Lördagen den 10 december blir det två föreställningar för allmänheten kl.15 och 18. (Inträde för vuxna är 80 kr och för barn upp till 12 år gratis)

Sedan flera år tillbaka driver Shalom en lägergård i Vemdalen, en plats där massor av ungdomar och familjer tillbringar sina lovdagar. Alla ska ha möjlighet att få uppleva fjällvärlden och därför så driver vi denna anläggning till så låga kostnader som möjligt.

Shaloms olika verksamheter vill erbjuda alla en varm familjär gemenskap där vi delar  livet tillsammans.

Vi har våra egna Shalomläger den 25-29 januari -23 och 15-19 mars- 23, hör av dig om du är intresserad.

Julbåten är öppen i Oskarshamns hamn söndagen den 4 december kl.14-17. Vi bjuder på adventsfika, sång och musik, försäljning av böcker m.m.

Av tradition så ligger fartyget Shalom på plats i Oskarshamns hamn med ljusrampen lysande mellan masterna. Som havets lucia vill fartyget lysa i vintermörkret och påminna oss om julens budskap att en frälsare är född åt er och hans namn skall vara: Underbar i råd, Väldig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.

Vi inom Shalom vill passa på att tacka för alla gåvor och olika insatser som görs för att vårt viktiga arbete ska kunna fortsätta. Vi vill också önska er alla en härlig och välsignad advents och jultid.

Shalom Mission                                                                                                                             Birger Borgemo

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.