Shaloms första sommarvecka

Jesusmanifestation
Den sjätte Juni var Shalom i Kalmar och deltog i Jesusmanifestationen. Det blev en mycket fin dag där alla kyrkor i Kalmarregionen kom tillsammans för att manifestera Jesus som Herre.

För båtens, och besättningens, del inleddes dagen med ett möte vid Tullhamnen där båten låg förtöjd hela dagen. Den lokala gospelkören ”The Voice” stod för programmet tillsammans med Shaloms besättning vilket visade sig vara ett lyckat koncept. Ca 400 personer kom för att lyssna och flera kom till tro.

Efter hamnmötet gick samlingen, i ett manisfestationståg, tillsammans under sång och musik upp mot Larmtorget där det väntade lovsångskonsert med Bengt Johansson. Till den konserten anslöt ytterligare tre manifestationståg som haft morgonmöte på  andra platser runt om i staden. Dagen avslutades med en mässa på torget utanför Kalmar Domkyrka.
Premiärbryggmöte i Norsholm!
För Shalom inleds sommaren med att gå Göta Kanal. Sjungande åker vi genom slussar och samhällen och på kvällarna håller vi bryggmöten. Premiärmötet hölls igår, den åttonde Juni, i Norsholm. Den här veckan består besättningen till stor del av årets Blå Kust elever och tillsammans sjöng vi och vittnade för en god publik. Efteråt fylldes salongen snabbt av besökarna för bryggfika och umgänge. De som ville fick en rundvandring av båten.

Borensberg
Andra dagen på kanalen betydde många slussar med mål i Borensberg där vi efter volley-boll och bad hade ett härligt bryggmöte dit många kom. Vi fick flera goda samtal. Kvällen avslutades med grillning på kajen.

Askersund
Ett välbesökt bryggmöte och en mysig ort är det vi lämnar bakom oss ikväll, den tionde Juni. Kanalen har tagit oss, med mycket sång, igenom Motala och ut på Vättern med mål i Askersund där kajen alltså fylldes av människor vid klockan sju ikväll. Vi bjöd på sång och musik, vittnesbörd och som alltid kaffe i Salongen. Vi vill ägna ett speciellt tack till dig som bjöd oss alla på pizza efter avslutat möte, mycket uppskattat och uppmuntrande!

Romarbrevet 11:36
Av Honom, genom Honom och till Honom är allting. Honom tillhör äran i evigheter, amen.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar