TACK alla konfimander, utan er, ingen konfa! TACK Gud, utan dig ingenting!

Den 13 augusti mönstrade vi på, fulla med förväntningar inför den kommande veckan. “Vi” är alltså ett konfagäng från Värmland och jag heter Elin och har varit med som ledare. Efter en lång tågresa med många byten kom vi till sist till Oskarshamn, busschaffisen var snäll och körde oss ända fram till båten. Tack till KTL!!

Väl på båten blev vi mottagna av Birger med besättning. Vi blev uppdelade i hytter (några fick sova på Villa Shalom) och sen drog lägret igång. Dagarna har innehållt mycker olika typer av aktiviteter. Vi har haft lektioner med våra pastorer, vi har ätit mycket (Marias mat var superb!) och givetvis har vi haft mycket skoj och bus. Tack vare besättningskillarna blev det också ett vattenkrig på däck. Ja, de var verkligen fulla med bus och liv.
Ett tillfälle jag kommer att minnas väl var vårt lägerbål på Uvön. Det var apkul, jag och ungdomsledar Maja ledde det och vi fick skoja och driva mycket med båda ledare och konfimander. Bengt hade ett roligt inslag med en elefantlek. Vad jag och Maja inte var beredda på var att vi själva skulle få detta. Besättningen gjorde en lek som avslutades med att vi skulle fria till Axel. Men jag fick nobben, han valde Maja.

Under lägret har vi haft mycket tid att lära oss och upptäcka mer av Gud. Pastorerna har undervisningen men både folk från båten och våra ledare har delat sitt vittnesbörd. Det är gripande att få höra om en människas vandring med Gud. Otroligt tack till alla som delat sitt liv med oss!

Just nu har vi tysta halvtimmen efter att ha avslutat ett nattvardsfirande utomhus. Många konfirmander tog emot den. Och på nått sätt, är det verkligen det här som man som ledare hoppas på och ber för: Att ungdommarna ska ta emot mysteriet Jesus. För visst kanske mycket känns svårt och konstigt men ändå, även om man aldrig får alla svar är Jesus den grund ALLA människor behöver. Jag vet bara en bråkdel om Gud, men vill ändå ge hela mitt liv till honom. Och detta hoppas jag alla konfimander upptäcker.
I morgon åker vi hem till Årjäng, Holmedal, Töckfors och Arvika, det känns tråkigt, jag hade gärna stannat en vecka till.

Tack till alla i besättningen ni är helt otroliga, fortsätt vara Guds redskap och fortsätt vara de skona människor ni är. TACK alla konfimander, utan er, ingen konfa! TACK Gud, utan dig ingenting!

Hej då Shalom, hoppas vi ses igen 🙂 Kram Elin Harrysson

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Loggbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar