Vår vecka på Shalom

av Linnea och Ingalill

Vi mönstrade på båten på tisdagen i Oskarshamn. Det var spännande att få åka med eftersom det var första gången. Vi åkte först till Påskallavik för att ha bryggmöte. Innan detta lärde vi känna varann lite mer och hade sångövning. Det var väldigt fint väder i Påskallavik  så vi spelade lite volleyboll vid hamnen. Det var ganska mycket folk och efter fikat så fick vi några bra samtal. Det spelades trumpet från däck medan vi lämnade hamnen in i en vacker solnedgång.

På onsdagen hade vi inget möte på kvällen så då badade och grillade vi. Det var precis så som man vill att sommaren ska vara. Så härligt att få vara i en sådan natur och samtidigt få umgås med våra kristna brorsor och syrror.

Vi åkte vidare till Västervik dagen efter för att vara där i tre dagar. Där hade vi bryggmöten kl.19 varje kväll med fika efteråt. Det var roligt att få stå på däcket och lovsjunga Gud tillsammans med besättningen. Det bjöds även på konserter med banden Indevotion och Meadows Ever Bleeding. De spelade sköna låtar med bra budskap. Flera människor samlades på kajen för att lyssna. Vid 14-tiden hade vi utfärd med båten för allmänheten. Bl.a. några tyskar följde med efter att de hade gått förbi båten och blivit tillfrågade. De erbjöds att klättra upp i masten (ca 15 m) med livlina och en av dem antog utmaningen. Vi stannade även till och badade genom att slänga oss ut i vattnet med en lian.

Nu har vi kommit till Mönsterås och har precis haft vårt sista bryggmöte. Det känns väldigt sorgligt att snart lämna båten och alla nyfunna vänner vi fått. Hade vi inte varit så trötta hade vi lätt kunnat stanna några veckor till. Den här veckan har vi upptäckt att namnet Shalom verkligen stämmer in på missionsbåten. Man känner frid så fort man stiger ombord.

Tack alla som varit med vecka 28. Det är väldigt svårt att beskriva den här veckan med ord men vi som varit med kan nog instämma att vi haft en supervecka. Klart slut hälsningar Östergötland!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i Loggbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar