Ledningen har ordet

Tänkvärda ord!

Att vinna en diskussion är inte alltid att vinna, att ta hem spelet på andras bekostnad är heller ingen stor seger. Den garanterat största segern är att ge upp  för att vinna ? Det är ett annorlunda sätt att tänka, ett tips för en bra investering. Det kan va prestige, rättigheter, förmåner, egocentriskhet eller något annat som får stryka på foten.

Jag minns en berättelse om en man som var på väg hem i sin bil en sen kväll. När han passerade ett sågverk, såg han en bil med släpvagn stå parkerad intill några brädstaplar. Han svängde in till sågverket och träffade två män som lastade virke. Han frågade om han kunde hjälpa till och visade även var det fanns bättre virke att hämta. Efter ett tag blev de båda männen fundersamma och undrade varför han visste så mycket om sågverket. Mannen sa: Det är ju inte så konstigt, eftersom det är jag som äger det. De båda männen som var ute efter att stjäla virket stod tysta en stund, innan de började lasta av allt och for vidare.

Att lämna efter sig avtryck som sätter spår och värmer är en enorm investering.
Att va en motpol mot dagens egocentriska tänkesätt är inte lätt, men oerhört viktigt. Människor som vågar träda fram och stå för något annorlunda, där förlusten kan va en seger.

Det största exemplet på detta är sammanhanget då Jesus, Guds son korsfästs. Många trodde att nu var det slutet på hans ideér om Guds rike och evigt liv.
Visst skulle han lätt kunnat dra sig ur sammanhanget och lägga ner sina planer för mänskligheten,
Att ge upp något kan va att vinna!

Vi inom Shalom Mission vill vara en resurs och tillgång för de människor vi möter. Genom de olika verksamheterna vill vi presentera våra värderingar där människovärdet är oerhört viktigt och där alla behövs. Vi vill försöka visa på livskvalité, där inte jag själv eller det jag äger står i fokus.
Känn dig alltid välkommen att besöka oss!

Birger Borgemo
Verksamhetsledare, Skeppare