Vill du lära dig mer om foto, dans eller att skriva lovsånger? Välkommen till en kreativ dag som anordnas av Equmenia Öst och Shalom Mission i samarbete med Bilda.

Under dagen kommer du få välja mellan kreativa workshops i foto, dans eller låtskrivande. Du undervisas av duktiga lärare och kommer få nya verktyg för hur du kan använda ditt intresse för att upphöja och berätta om Gud. Förutom workshops blir det en kvällskonsert med Ingarps ungdomskör där våra workshop-grupper även får chans att medverka.

Psalm 95 är temat för dagen och kommer genomsyra skapandet och undervisningen.

“Låt oss träda fram inför hans ansikte med tacksägelse, jubla till honom med lovsång… Han har jordens djup i sin hand och bergens toppar är hans. Hans är havet som han har gjort, och det torra som hans händer format.” 

Praktisk information

När: Lördag 21 oktober kl.10:00 – 20.30

Var: Villa Shalom, Homhällevägen 39, Oskarshamn

Ålder: För dig mellan 16-22 år

Pris: Dagen kostar 600 kr. Betalning sker på plats via swish eller kontant.

Anmälan: Maila din anmälan till ulrika.ekstrom@shalommission.se  se senast den 10 oktober. I din anmälan ska namn, personnummer, ort och eventuella matallergier finnas med, samt vilken kreativ workshop du vill delta i: Dans, foto eller låtskrivande. Mer info om workshopen ser du nedan. Ta gärna med bibel och anteckningsbok.

Affisch: Klicka på affischen för att få en förstoring som kan laddas ner och skrivas ut.

Välj en av följande workshops:

Dans
Hur kan vi uttrycka tacksamhet och glädje med kroppen? Här har du möjlighet att få upptäcka och vidareutvecklas i hur dansen kan vara ett mäktigt sätt att tillbe och upphöja Gud. Danspassen består av inslag från både street/jazz, modernt och improvisation/komposition. Det kommer bli både groove, glädje och gemenskap.

Medtag träningskläder och ombyte samt vattenflaska. Ta även med svarta byxor och en vit tröja/t-shirt.

Lovsång och låtskrivande
På dessa workshops berättar Emanuel Schmith om vad lovsång är och hur han använder sina låtar på olika sätt för att tjäna Gud och nå ut med evangeliet. Han berättar även om hur han hämtar inspiration till sitt låtskrivande. Du kommer få prova på att skapa text och musik tillsammans med andra i en kreativ och prestigelös miljö. Om du spelar något instrument går det bra att ta med sig det.

Foto
Hur kan vi hjälpa varandra att skapa bilder, med ett kristet budskap?

Dessa workshops handlar om att inspirera till bildskapande, där budskapet om vår kristna tro blir tydligt. Här berättar Boppe Perhamn och visar exempel på hur han jobbar som fotograf, där innehållet i bilderna handlar om sin kristna tro. Du får även chans att jobba fram bilder individuellt eller tillsammans med andra. Vi skapar idéer och försöker förverkliga dessa under dagen. Du kan fotografera med din mobiltelefon, eller så kanske du har en digital systemkamera att arbeta med. Är du van att bearbeta bilderna i dator, och har tillgång till en bärbar dator är det inte fel att ha den med dig, men det är inte alls tvunget.

Medverkande

Boppe Perhamn – kommer från Nybro och är pastor och fotograf. Under hela sin tid som pastor, och den tid han jobbat i kyrkan, har han använt bilden som hjälpmedel i predikningar, föredrag och undervisning. Han håller många bildvisningar och utställningar på konsthallar och konstföreningar. Under hela sitt liv har han utmanat med det budskap som han brinner för på olika sätt. 

 

 

Emanuel Woodhouse Schmit – kommer från Kaxholmen utanför Jönköping och arbetar med mission genom ”To All Mission”. Emanuel brinner för musiken och skapandet av musik. Han använder sina egenskrivna låtar som ett redskap för att lovsjunga Gud och berätta om sin tro. Han ser fram emot att skapa tillsammans med dig.

 

 

Ulrika (Ulli) Ekström – är en danslärare som har en stor passion för att använda sin dans för Gud. Hon är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, men har även studerat afrikansk dans i Tanzania och turnerat runt med dans i olika kyrkor i Europa. Under många år undervisade hon på dansgymnasiet i Kalmar, men jobbar numera med dans och kreativa uttryck på Shaloms teambibelskola.

 

 

Matilda Borgemo – är lärare i kreativa uttryckssätt på Shaloms teambibelskola och jobbar även med barn och unga i Equmenia. Matilda brinner för att unga människor ska få upptäcka och utveckla sina kreativa gåvor och använda dem för Gud. Hon är utbildad dramapedagog och bildlärare och har under många år satt upp musikaler med barn och ungdomar. Matilda har även erfarenhet av att jobba med dans och drama som evangelisation.

 

Program för dagen – lördag 21 okt

10:00 Fika och presentation
11:00 Workshop 1
13:00 Lunch
14:00 Workshop 2
15:30 Gemensam samling
16:30 Middag
17:30 Avfärd mot kyrkan
19:00 Konsert – Ingarps ungdomskör
20:30 Slut